KA & THE BLUE DEVILS - ANYWHERE

Artiest info
Website
facebook
label: Kebra’s Records

photo: Jeh Photographies

KA & The Blue Devils is een 5-koppige Franse blues/rock band met Carole Crimi aka KA als frontvrouw, componist en powerhousezangeres. Naast haar staat haar partner in crime, haar eega, de uitstekende gitarist Jeff Rebsamen. In 2011, nadat beiden verschillende formaties hadden overleefd, besloten ze met muzikanten uit Zuid-Frankrijk een band te vormen en begonnen ze al snel hun eigen muziek te componeren. In 2019 brachten ze hun eerste album ‘Once Upon a Time’ uit, waarmee ze zich bekend konden maken in de Franse blues scene. In 2021 begonnen KA en Jeff weer te componeren en in november 2023 maakten ze de artistieke keuze om zich te omringen met een nieuw team van gerenommeerde muzikanten en gingen ze naar Parijs om het album ‘Anywhere’ op te nemen. De ontmoeting met Christophe Garreau (bas), Romain Petite (keyboard, mondharmonica), Thierry Le Gall (drums) was een voor de hand liggende keuze, zowel menselijk als muzikaal. KA en Jeff omringden zich ook met uitstekende professionals (Ludwig Laperche van Ludirox studio voor het mixen en Tony Lindgren van Fascination Street studio voor de mastering), om een product te verkrijgen dat aan hun eisen voldeed.

‘Anywhere’ is het tweede studio album van de band, de opvolger van hun 2019-studio debuut. Het merendeel van de 11 nummers op de tracklist -maar niet allemaal– doen ze in het Engels, maar neem bv. het relaxte “A La Lumiére De Del” dat zingt Carole zoals de rocker “Le Pacte” en het donkere “La Nuit” in haar moedertaal. Stilistisch kan KA & The Devils een langzame blues zeer overtuigend te lijf gaan. “Love Is Stronger than Everything”, de titelsong en “A World of Colours” bewijzen dat, waarbij Jeff zijn BB King-inspiratie heel duidelijk etaleert. “A Piece of My Heart”, waar het album mee opent, is daarentegen met aantrekkelijke soul gearomatiseerd. “Halley Blues” rockt rechttoe rechtaan en “Queen of Rock n’roll” is -inclusief enkele lyrische referenties- een ode aan wijlen, de geweldige Tina Turner, zowel vocaal als muzikaal. Na “I Fly Ahead Above My Soul” valt het doek. Het is vocaal een sterk nummer waarin Carole haar emoties overtuigend ventileert. KA laat op ‘Anywhere’ horen dat ze de dirigent is van dit kwintet, ze pusht haar "blauwe duivels" om het beste van zichzelf te geven.

“Met ‘Anywhere’ leveren KA & The Blue Devils opnieuw een sterk hedendaags blues album af, getint met rock, soul en funk, dat muziekliefhebbers niet onverschillig zal laten…”

Eric Schuurmans

 

‘ANYWHERE’: tracklist: 01. A Piece of My Heart – 02. Anywhere – 03. A la Lumière de Del – 04. Halley Blues – 05. A World of Colours – 06. Le Pacte – 07. It’s All Over – 07. Love Is Stronger than Everything – 08. Queen of Rock n’Roll – 09. La Nuit – I Fly Ahead Above My Soul | Music/Lyrics: Jean-Francois Rebsamen  w/Carole Crime, or as [noted] | Credits: Carole Crime: vocs / Jean-Francois Rebsamen: guitar / Christophe Garreau: bass / Romain Petite: keys, harmonica / Thierry Le Gall: drums

Discography KA & THE BLUE DEVILS: Anywhere [2023] | Once Upon a Time… (Studio) [2019] |